Tramp ranije tvrdio da do rata ne bi došlo da je on bio predsednik

Bivši predsednik SAD Donald Tramp odbio je poziv ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da poseti Ukrajinu kako bi se uverio u razmere sukoba, dodajući da poštuje Zelenskog, ali da bi ta poseta u ovom trenutku bila neprikladna.

- Izuzetno poštujem predsednika Zelenskog, ali mislim da bi bilo neprikladno ići u Ukrajinu u ovom trenutku - rekao je Tramp, prenosi Njuzmaks.

Prema rečima Trampa, administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena trenutno ima posla sa Zelenskim i ne bi želeo da stvara sukob interesa. 🤷‍♀️

Zelenski je poziv Trampu da poseti Ukrajinu uputio nakon što je bivši američki predsednik izjavio da bi mogao da okonča rat u Ukrajini u roku od 24 sata ako pobedi na izborima sledeće godine.

Foto: APA Images

Zelenski je u intervjuu za En-Bi-Si doveo u pitanje Trampovu tvrdnju i pozvao ga da poseti Ukrajinu kako bi lično video razmere sukoba.

- Ako može da dođe ovde, trebaće mi 24 minuta - da, 24 minuta da objasnim predsedniku Trampu da ne može da upravlja ovim ratom. On ne može da donese mir zbog (ruskog predsednika Vladimira) Putina - rekao je Zelenski, kako pišu Novosti online, prenosi Pink.rs.

Tramp je ranije tvrdio da do rata ne bi došlo da je on bio predsednik kada je počeo sukob, kao i da bi mogao da to reši za jedan dan ako bude ponovo izabran.

Autor: Pink.rs

#SAD

#Ukrajina

#Zelenski

#poziv

#tramp