Povodom rata na Bliskom istoku oglasio se čovek čija reč se jako ceni u Egiptu 👇

Rat na Bliskom istoku traje već 2 nedelje i ne nazire se kraj. Prethodnih dana svet je obišla vest o raketiranju bolnice u Gazi, gde je život izgubilo više od 470 ljudi.

Zaraćene strane se međusobno optužuju za napad, dok narod u Pojasu Gaze čeka humanitarnu pomoć koja treba da stigne iz Egipta.

Dok u Evropi klubovi suspenduju svoje igrače, ukoliko izaberu stranu koja podržava Palestince, jedan glas će teško ugušiti. Govorimo o rečima čoveka koji je popularniji u svojoj državi od predsednika i čija reč se poštuje. Reč je o fudbaleru Liverpula Mohamedu Salahu.

On se oglasio na društvenoj platformi X gde je poslao jako važnu poruku čitavom čovečanstvu 👇:

Nije uvek lako govoriti u ovakvim vremenima. Bilo je previše nasilja i previše srceparajuće brutalnosti. Eskalacija poslednjih nedelja je nepodnošljiva. Svi životi su sveti i moraju biti zaštićeni. Masakr treba da prestane. Porodice se rasturaju. Sada je jasno da se humanitarna pomoć Gazi mora odmah dozvoliti. Ljudi su tamo u strašnim uslovima. Sinoć su prizori u bolnici bili su jezivi. Ljudima u Gazi su hitno potrebni hrana, voda i medicinski materijal. Pozivam svetske lidere da se okupe kako bi sprečili dalje stradanje svih nevinih duša. Čovečanstvo mora pobediti!

IZVOR: X / MoSalah

Autor: Redportal.rs

#Izrael

#Palestina

#Pojas Gaze

#bliski istok

#mohamed salah

#poruka

#rat