Evo šta sve znamo o njegovom zdravstvenom stanju 😓

Legendarni vozač Formule 1 i sedmostruki šampion Mihael Šumaher na današnji dan, 29. decembra 2013. godine, doživeo je tešku povredu glave na skijanju u Francuskoj.

Od tog tragičnog događaja prošlo je čak 7 godina, verovali ili ne.

Kroz godine, nije se mnogo znalo o njegovom zdravstvenom stanju, iako su se mediji na sve načine trudili da dođu do svežih informacija, porodica je sve dala da sačuva privatnost.

Čuveni Šumaher je doživeo tešku povredu glave prilikom skijanja na nebezbednim stazama u Francuskoj. Iako je imao svu potrebnu opremu i kacigu, prilikom pada, udario je glavom u kamen i od tada se njegov život potpuno promenio.

Foto: wikimedia commons

Usledila je indukovana koma, u kojoj se dugo nalazio, zatim su stvari krenule nabolje.

Kako se porodica nijednom nije zvanično oglasila tokom ovih 7 godina, mediji su došli do saznanja o Šumaherovom stanju od italijanskog modela Elizabete Gregorači. Ona je bivša žena Flavija Brijatorea, bivšeg vlasnika Benetona, za koji je i Šumaher nekada vozio u Formuli 1.

Elizabeta je jednom prilikom izjavila:

- On ne govori. On komunicira očima i samo tri osobe mogu da odu da ga vide.

Foto: france24.com

O teškom stanju legende Formule 1 govorio je i neurolog Erih Riderer:

- Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga - rekao je doktor, napominjujući da je to najviše što će Šumaher moći da radi u životu.

Lečenje košta čitavo bogatstvo. Nagađa se da je Mihaelova supruga Korina do sad iskeširala više od 40.000.000 $. 😥

Ono što je lepa vest je da se na stazi Formule 1 pridružuje naslednik Šumahera, Mik, koji je bio sa ocem na skijanju tog kobnog dana. On će postati vozač Formule 1 od 2021. godine, a više o tome pročitajte u tekstu ispod:

Nada porodice i obožavalaca lika i dela Mihaila Šumahera ne jenjava. Nadamo se njegovom boljem oporavku u narednom periodu. 🍀

pročitajte još

TRAGEDIJA U ALPIMA

Autor: redportal.rs

#Mihael Šumaher

#formula 1

#nesreca

#povreda

#skijanje