"Za sve to vreme molio sam se za čudo" 🙏🏻

Militanti Hamasa, navodno prerušeni u vojnike Izraelskih odbrambenih snaga, upucali su i zarobili muslimanskog doktora, kojeg su iskoristili kao ljudski štit, prenose mediji. Kada je Hamas pokrenuo napad u Izraelu u subotu ujutro, dr Tarek Abu Arar (33) našao se u zamci na putu ka svojoj smeni u bolnici Barzilai u Aškelonu, primorskom gradu blizu granice sa Gazom.

Dok se približavao raskrsnici u blizini Sderota, naišao je na nekoga ko je izgledao povređen pored puta.

- U tom trenutku nije bilo izveštaja o bilo kakvoj infiltraciji - ispričao je Abu Arar, koji je 20 minuta ranije čuo sirenu za uzbunu, što ga je navelo da donese odluku koja je bila spasonosna.

- Srećom, odlučio sam da obučem pancir - dodao je on, misleći da je naišao na običnu saobraćajnu nesreću i odlučio da pomogne.

Tada je, kako kaže, upao u zamku. Neko je, obučen u uniformu IDF-a, signalizirao da mu je potrebna pomoć.

- Kada sam mu se približio, iznenada me upucao u grudi. Počeo sam da se molim, siguran da ću umreti. Mislio sam da je to vojnik koji me je zamenio za teroristu - rekao je on.

Čuo je da muškarac govori "stani, stani, on je Arapin".

- Tada sam shvatio da su to teroristi Hamasa - dodao je on, prenosi New York Post.

Tada je Abu Arar izbrojao još nekih 10 muškaraca u vojničkoj odeći koji su izašli iz žbunja i krenuli na njega, ispitujući ga na arapskom.

- Postavljali su mi pitanja da bi proverili moje znanje o islamu. Imali su kalašnjikove i veoma naprednu vojnu opremu i nosili su zelene uniforme koje su ličile na uniforme ID -  rekao je lekar, specijalista interne medicine.

- Pričvrstili su me za stub u centru raskrsnice i rekli: "To je to - imamo taoca". IDF više ne može da nas eliminiše iz vazduha" i počeli su da pucaju na svaki automobil koji je prošao pored raskrsnice, pazeći da ubiju svakog putnika u automobilima - rekao je Abu Arar, koji je bio primoran da posmatra pokolj dva sata.

- Bilo je užasno... Vojska je stigla na lice mesta i došlo je do pucnjave između terorista i vojnika, a ja sam bio u sredini. Terorista Hamasa pucao mi je u nogu iz blizine i dao znak rukom da će sledeći metak biti u mojoj glavi - dodao je on, prenosi Telegraf.

- Počeo sam puno da krvarim. Za sve to vreme molio sam se za čudo. Bio sam ubeđen da ću umreti - dodao je on.

Otprilike 45 minuta nakon što su se snage IDF-a povukle, stigle su snage komandosa Jamama - Izraelske nacionalne jedinice za borbu protiv terorizma, koje su "eliminisale" svakog teroristu i spasile Abu Arara.

Stavili su mu podvez na nogu pre nego što je prevezen u bolnicu Soroka, gde je zbrinut i kasnije pušten.

- To je bilo najgore iskustvo u mom životu - rekao je on.

Autor: undefined