Pre samo nekoliko dana Boris Džonson je rekao da bi bilo nehumano zatvoriti Britance na Božić

Premijer Velike Britanije Boris Džonson ozvaničio je uvođenje strogog karantina u ovoj zemlji. Na jugoistoku Velike Britanije proglašen je 4. stepen sa ciljem da zaustavi ljude da posećuju jedni druge. U isto vreme, biće zatvorene sve prodavnice koje nisu od suštinskog značaja za život.

Ovo je izjavio na konferenciji za novinare nakon dobijanja podataka da je širenje novog soja koronavirusa identifikovano u Engleskoj. Boris Džonson je rekao da je ovaj oblik koronavirusa čak 70% zarazniji od koronavirusa koji je danas dominantan u svetu.

Ne možemo da slavimo Božić kako je planirano. U Engleskoj, oni koji žive u 4. zoni neće smeti da posećuju bilo koga na Božić. Znam koliko je to razočaravajuće, ali rekli smo da ćemo biti vođeni naukom. Kada nauka govori o promeni, mi moramo da promenimo naš odgovor.

Stanovnici u drugim delovima Engleske imaće mogućnost da posećuju jedni druge za Božić, ali u manjem ljudskom i vremenskom kapacitetu. Vlade Škotske i Velsa isto su objavile oštrije mere od onih koje su planirane za period Božića.

Autor: POLITICO / redportal.rs

#Engleska

#Vakcina

#Velika Britanija

#boris džonson

#korona

#koronavirus