Novi rekord ove godine

U sredu je kriptovaluta bitkoin dostigla porast od 6% u odnosu na dolar zbog rastućeg interesovanja velikih investicionih kompanija. Vrednost je porasla na nivo viši od 20.000 dolara. Tačnije, cena bitkoina je bila 20.632 dolara u odnosu na američki dolar.

Vrednost bitkoina je od početka ove godine porasla za više od 400% u odnosu na najnižu tačku od oko 3.600 dolara u martu, kada je pandemija COVID-19 izazvala duboku prodaju na finansijskim tržištima širom sveta. Za razliku od prethodnih skokova vrednosti ove kriptovalute, analitičari smatraju da je ovaj put glavni faktor je više institucionalni investitori koji kupuju kriptovalutu.

- Privlače ih dobri prinosi koje klasa digitalnih aktiva trenutno nudi, ali, što je još važnije, ogroman potencijal u budućnosti ponude. Kako se neke od najvećih svetskih institucija, među kojima su multinacionalne platne kompanije i giganti sa Vol Strita, sve više gomilaju u kripto, donoseći sa sobom svoju ogromnu stručnost i kapital, to zauzvrat povećava potrošački interes - rekao je Najdžel Grin, izvršni direktor deVere Grupe, finansijske kompanije koja upravlja razmenom bitkoina.

Autor: redportal.rs

#bitkoin

#cena

#kriptovaluta

#vrednost bitkoin