Francuski predsednik u izolaciji

Francuski predsednik Emanuel Makron pozitivan je na koronavirus, saopštio je njegov kabinet.

- U skladu sa važećim zdravstvenim propisima koji važe za sve, predsednik će se izolovati sedam dana i nastaviti da radi na daljinu - navedeno je u saopštenju pres-službe Jelisejske palate.

IZVOR: TW / @ThomasDespre

Makron je otkazao planirano putovanje u Liban, a Jelisejska palata pokušava da ustanovi koje su sve osobe bile u kontaktu sa predsednikom u danima pred testiranje.

Za sada je sigurno da će francuski premijer Žan Kasteks biti u samoizolaciji zbog skorašnjeg kontakta sa Makronom. Francuski predsednik se juče sastao i sa portugalskim premijerom Antonijom Kostom, pa se pretpostavlja da će se i on odmah testirati.

Nakon premijera Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Borisa Džonsona i predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, Makron je još jedan od lidera najvećih svetskih sila koji je zaražen koronavirusom.

Džonson je imao vrlo ozbiljne simptome i razmišljalo se čak da u jednom trenutku bude stavljen na respirator, ali je njegov organizam ipak uspeo da se izbori sa virusom. Sa druge strane, Donald Tramp je imao znatno lakše simptome i vrlo brzo se vratio redovnim predsedničkim obavezama i kampanji za predsedničke izbore koja je tada bila u toku.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#Makron

#francuski predsednik

#korona

#pariz

#pozitivan

#predsednik francuske