Državni sekretar Sjedinjenih Država bio u kontaktu sa zaraženom osobom

Državni sekretar Sjedinjenih Država Majk Pompeo nalazi se u karantinu nakon što je bio u kontaktu sa zaraženom osobom. Pompeo je testiran i rezultat je bio negativan. Saopštenje Stejt dipartmenta dalo je malo informacija kako je tačno Majk Pompeo bio izložen koronavirusu.

Kako navode inostrani mediji, Pompeo je u nekoliko navrata organizovao okupljanja u toku odmora koja su kršila mere propisane za službenike Stejt dipartmenta. Senator Bob Menendez je zbog ovakvog ponašanja Pompea uputio oštre kritike. Menendez je jedan od glavnih senatora demokrata u Komitetu senata za spoljne poslove.

Izvori na koje se poziva briselski POLITICO navode:

Sekretar Pompeo je imao kontakt sa nekim ko je bio pozitivan na koronavirus. Zbog poštovanja privatnosti, ne možemo da odamo identitet ove individue.

Ovo se desilo neposredno pre očekivanog sastanka Majka Pompea i Entonija Blinkena koji je kandidat Džoa Bajdena za Pompeovog naslednika. Kako sada stoje stvari, sastanak će biti održan virtuelno.

Pre Majka Pompea, koji je negativan, Donald Tramp je u oktobru bio pozitivan na koronavirus, kao i njegov advokat i bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani.

Autor: POLITICO / redportal.rs

#Američki izbori

#Pompeo

#SAD