On je dodao da Ministarstvo odbrane ima dovoljno vojnika da ispuni svoje ciljeve i da će regruti služiti vojni rok samo na stalnim mestima u Rusiji

Ruske oružane snage ne planiraju drugi talas mobilizacije, a poziv na obaveznu vojnu službu deo je rutinskog programa regrutacije, saopštili su danas zvaničnici.

- Želeo bih da istaknem da planovi Generalštaba ne uključuju drugi talas mobilizacije - rekao je Vladimir Cimljanski, predstavnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

On je dodao da Ministarstvo odbrane ima dovoljno vojnika da ispuni svoje ciljeve i da će regruti služiti vojni rok samo na stalnim mestima u Rusiji.

Ministarstvo odbrane Rusije tradicionalno poziva muškarce na obaveznu vojnu službu dva puta godišnje, u proleće i jesen. Mobilizacija je poseban proces u kojem se pozivaju rezervne snage i drugo vojno osoblje u slučaju vanredne situacije ili rata.

Podsećanja radi, ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je juče ukaz o obaveznom služenju vojnog roka, tokom prolećnog služenja vojnog roka, za 147.000 građana starosti od 18 do 27 godina.

Autor: redportal.rs

#Mobilizacija

#Ruske oružane snage

#Vojnici