Borbe sa svakim danom sve teže i teže

Glavni zadatak Ukrajine u istočnom gradu Bahmutu je da u potpunosti iscrpi neprijateljske snage. Kako je izjavio komandant ukrajinskih kopnenih snaga general Olaksandr Sirskij:

Trenutno je momenat dok neprijatelj pokušava da uzme Bahmut, momenat kada je na njega bacio sve svoje najbolje snage da bi postigao pobedu. Naš zadatak je da uništimo što više neprijateljskih jedinica i da stvorimo uslove za početak kontraofanzive. Stoga, cilj nam je da okončamo postojanje onih jedinica koje ispred nas i već smo pokazali do smo za to sposobni.
Želimo da stignemo do granica Ukrajine, želimo da polomimo neprijatelja i da umre, ovde, kod Bahmuta i u susednim oblastima. Najvažnije je da i dalje izvršavamo svoja naeđenja savršeno, kao i da vraćamo jedinice žive i neoštećene iz svih misija.
Zahvaljujući heroizmu i profesionalizmu naše vojske, njihovim veštim i koordinisanim potezima, efikasnim manevrisanjem i korišćenjem naoružanja, i dalje držimo Bahmut uprkos mnogim crnim prognozama.

U ponedeljak je ukrajinsko ministarstvo odbrane posetilo Bahmut i kako je navedeno "izvršilo nekoliko mera koje su smetale pravilnom efikasnom izvođenju misija i borbi".

Autor: redportal.rs