Svaki mir MORA početi potpunim povlačenjem Ruske Federacije iz Ukrajine

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u Moskvi samo ukaz kineske namere da pruži diplomatsku zaštitu i štit ruskim zločinima u Ukrajini:

Predsednik Si putuje u Rusiju samo nekoliko dana nakon što je Međunarodni sud izdao poternicu za ruskim predsednikom Putinom, što pokazuje da Kina ne oseća nikakvu odgovornost da pritisne Kremlj u vezi zločina u Ukrajini i umesto da ih osudi, radije bi da pruži diplomatsku validaciju Moskvi da nastavi da ih i dalje čini.

Međutim Blinken je takođe naveo da su elementi kineskog predloga za mirovno rešenje u skladu sa američkim naporima da se rat okonča:

Kineski predlog uključuje elemente koje smo odavno mi podržavali, uključujući i osiguranje nuklearne bezbednosti, rešavanje humanitarne krize, zaštite civila i, odista, poziv da se poštuje suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet svih zemalja.

Ali državni sekretar je naveo da su svi pozivi na primirje koji ne uključuju povlačenje ruskih snaga sa teritorije Ukrajine, samo efektivna podrška i ratifikacija ruske okupacije i osvajanja. Kako je rekao, to bi dozvolilo Putinu da odmori i reopremi svoje snage i da ponovo samo započne rat u trenu kada bi to najviše pogodovalo Ruskoj Federaciji.

Svet ne bi smeo da bude prevaren bilo kakvim taktičkim potezom Ruske Federacije, koji podržava Kina ili bilo koja druga zemlja, kojim pokušava da zamrzne konflikt u kontekstu koji odgovara njima.

Autor: redportal.rs

#Blinken

#Međunarodni sud

#Optužnica

#Poternica

#SAD

#Si Đinping

#Vladimir Putin

#državni sekretar

#kina

#kompletno

#legitimizacija

#mirovni pregovori

#poseta moskvi

#povlačenje

#predsednik Si

#primirje

#rusija

#ruski zločini

#zaštita

#štit