Strateški industrijski centar u operativnom okruženju

Ruske snage nastavljaju da odsecaju deo po deo tritorije oko strateškog grada Avdijevnka, koji se nalazi deverno od grada Donjecka, i koji može postati uskoro kopija situacije koja se razvila u trenutno centralnoj tački sukoba u Bahmutu.

Kako navodi ukrajinska vojska, odnosno portparol Oleksij Dmitraškivski:

Neprijatelj konstantno pokušava da okruži VAdijevku. Slažem se sa svojim kolegama iz Britanije, grad uskoro može postati kopija Bahmuta.

Međutim, kako on navodi, i ruske snage trpe značajna i ozbiljne gubitke i koriste poslednje snage iz svojih rezervi.

U proteklom danu, neprijatelj je izgubio tri čete ljudstva, Svi napadi su istog tipa. Neprijatalj napada sa iste pozicije, predvidivo. Stoga naši vojnici usspevaju da odbrane svoje pozicije.

Nešto ranije u ponedeljak, ministar odbrane Velike Britanije izjavio je da je ruska operacija oko grada Avdijevka ostvarila značajan progres, navodeći da je najveći deo ofanzive ostvario Prvi armijski korpus samoproglašene Donjecke Narodne Republike koju čini lokalno ljudstvo koje poznaje odlično teren.

Oko 2.000 civila i dalje živi u samom gradu Avdijevka, prema ukrajinskim izvorima. Više dece je evakuisano u poslednje tri nedelje, dok je ukupno 150 ljudi je napustilo grad za isti period.

Autor: redportal.rs