Prigožin jasan o tome šta je MOTIV svakog člana VAGNER GRUPE

Jevgenij Prigožin, vođa privatne paravojne formacije Vagner, izjavio je u videu objavljenom u subotu da njegovi borci imaju samo jedan cilj - da ne dozvole sramotu Ruske Federacije koju želi Zapad da ostvari:

Šta je naš cilj? Zašto se mi borimo? Cilj je prost. Da ne osramotimo rusko oružje i da ne osramotimo Rusku Federaciju. Da ne dozvolimo da se RUsija postavi u takvu situaciju nakon koje bi se sama urušila. Ovo je cilj američkih, kao i britanskih obaveštajnih službi koji već dugi niz godina rade na uništenju Rusije pokušavajući da obesmisle kako njenu vlast tako i njenu vojsku koja mora biti sve slabija i slabija - sve do onog trena kada se Rusi ne zapitaju "šta je naša svest" i počnu da smatraju da im treba strana vlast.

Iako je Prigožin bio u senkama pre početka rata u Ukrajini, kako rat odmiče on postaje sve više i više eksponiran kako raste uloga Vagner plaćenika u ratu.

Nakon velikih problema i poniženja koje je ruska armija pretrpela na početku rata, Prigožin je počeo otvoreno da govori o ulozi Vagnera da preuzima zasluge za napredovanje posebno u operacijama oko grada Bahmuta.

Njegov neočekivani uspon započeo je mnoga špekulativna ogovaranja o mogućem sukobu elita unutar Kremlja, kako ruska vojna operacija ulazi u svoju drugu godinu.

Autor: redportal.rs