Debata se održava za 9 dana, Tramp se oporavlja od koronavirusa

Četiri dana nakon objave da su on i prva dama pozitivni na koronavirus, Donald Tramp pun entuzijazma saopštava da se velikom brzinom oporavlja, a to potvrđuju i doktori koji leče američkog predsednika.

Pre nekoliko sati, Donald Tramp je objavio snimak gde govori o tome kako ljudi ne smeju da dozvole virusu da dominira i da ne dozvole virusu da odnese pobedu.

IZVOR: TW / @realDonaldTrump

Ako proces oporavka bude išao zamišljenim tokom, Tramp će za 9 dana u potpunosti biti spreman da se pojavi na debati u Floridi, koja će prema očekivanjima biti i presudna za pobedu u ovoj savezničkoj državi. Uz Njujork, Florida je treća najveća savezna država po broju elektora (29) u Sjedinjenim Američkim Državama, to je i razlog ogromnih ulaganja oba kandidata u kampanju baš u ovoj savezničkoj državi.

Da će se Tramp pojaviti na debati 15. oktobra, potvrđuje i Rajan Furnije, čovek izuzetno blizak Trampovoj administraciji i osnivač organizacije Studenti za Trampa.

IZVOR: TW / @RyanAFournier

Na kraju, ostaje pitanje kakvog će efekta na kampanju imati sve što se dešava u poslednjih nedelju dana. Istraživanja još uvek ništa ne pokazuju, stručnjaci najavljuju Trampov momentum nakon oporavka i njegov nastup u stilu velikog pobednika, dok se sa druge strane ističe sumnja u istinitost cele fame koja se stvorila oko koronavirusa.

A ovo je tek ako je neko pomislio da će se politička situacija u Americi smiriti nakon što je Tramp objavio da je zaražen. Baš naprotiv...

Autor: redportal.rs

#2020

#Amerika

#Izbori

#Kampanja

#Predsednik

#SAD

#Sjedinjene Američke Države

#Srbija

#bajden

#biden

#predsednički izbori

#tramp

#trump