Čuvari su tek nakon nekoliko sati shvatili da imaju jednog zatvorenika manje

Šef mafije Marko Raduano (39), koji se nalazio na odsluženju 19 - godišnje zatvorske kazne zbog raznih kriminalnih dela, pobegao je iz zatvora na Sardiniji uz pomoć čaršava.

Raduano, takođe poznat kao Palone, pobegao je u subotu ujutru iz maksimalno obezbeđenog zatvora Badu'e Karos u Nuoru, koji se nalazi na istoku ostrva, prenosi britanski Indipendent.

Na objavljenom video snimku vidi se Raduano kako se čaršavima spušta niz spoljni zid zatvora i pada na travu. Čuvari su tek nakon nekoliko sati shvatili da imaju jednog zatvorenika manje pod svojom kontrolom.

- Već nekoliko meseci ističemo da zatvor nema dovoljno osoblja i da je to glavni razlog da je bezbednost u zatvoru Nuoro ugrožena - rekao je generalni sekretar Đovani Vilja.

Zamenik ministra pravde Frančesko Paolo Sisto smatra da je reč o veoma dobro pripremljenom bekstvu. Nakon bekstva mafijaša, na Sardiniji je počela potraga za njim u kojoj učestvuju italijanska policija i zatvorski inspektorat.

Odmah nakon što su ustanovili da je pobegao, policija je blokirala puteve i počela kontrolu svih vozila koja izlaze iz grada.

Kako se navodi, veruje se da je Raduano uspostavio kontakte sa loikalnim mafijašima, a javnost je upozorena da mu ne prilazi ukoliko ga primeti, već da odmah obaveste nadležne organe.

Autor: redportal.rs

#Italija

#bekstvo

#zatvor

#šef mafije