Nećemo više slušati diktat elita ZLATNE MILIJARDE

Kako je jasno izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u ponedeljak, zapadni politički lideri neće više imati moć da diktiraju Ruskoj Federaciji uslove, ona će sada sama donositi svoje odluke:

Sve do skora, do samo pre nekoliko godina, spoljašnji uslovi koji su nama bili potrebni za normalan razvoj nisu stvarani od strane nas, već od strane manjine sa Zapada.

On je pojasnio da je spoljna politika bila diktirana od strane grupe tzv. zlatne milijarde, čiji je jedini cilj bio da se osigura da ceo svet živi po pravilima koji dozvoljavaju zapadnoj eliti da i dalje sprovodi svoju kolonijalnu politiku na uštrb drugih naroda.

Stoga, nećemo se više oslanjati na nikoga u kontekstu stvaranja idealnih uslova za naš razvoj koji nam je potreban.

Lavrov je posebno naglasio da Rusija neće ići koracima "sebičnog Zapada" i da će u svakoj svojoj odluci uraćunati interese drugih nezavisnih zemalja.

Prema njemu, Moskvi je cilj da stvori spoljašnje uslove koji su pozitivni za razvoj zemlje, ali je naglasio da ti uslovi moraju da odražavaju konsenzus nezavisnih država i da u potpunosti budu u saglasju za poveljom UN, koja je konstantno bila gožena od strane (kako je naveo) "naših bivših zapadnih kolega".

Tokom sastanka na kome je dao izjavu, Lavrov je izneo i podatak da je broj zemalja koje žele da se priključe BRICS i Šangajskoj organizaciji za kooperaciju (SCO) porastao na preko 20 od kraja 2022. godine. Dodao je da su zemlje koje su izrazile želju da pristupe Egipat, Turska, Saudijska Arabija, UAE, Indonezija, Argentina, Meksiko i više afričkih zemalja.

Samo izlistavanje broja zemalja je dovoljno da pokaže koliko Zapad nije uspeo u pokušaju kompletne izolacije Rusije.

Autor: redportal.rs