Tugo naša pregolema... 😥

Velika studija koja se bavila veličinama penisa od 1942. do 2021. godine utvrdila je da je prosečna veličina penisa u erekciji skočila za značajan postotak, posebno eksponencijalno u poslednjih 30 godina, dok je veličina flacidnih penisa ostala i dalje ista. Iako vam ovo može zvučati dobra vest, autor studije navodi da bi ovakav rezultat mogao da ukazuje da je po sredi izloženost hemikalijama koje utiču na naše hormone.

Meta analiza je pregledala sve studije koje su se ticale veliča penisa u poslednjih osam decenija, u okviru čega su pregledani podaci 55.761 muškarca iz celog sveta. Studije su se faktorisale u finalne podatke SAMO ako je merenje penisa vršio direktno onaj koji je radio studiju (nema varanja), dok su svi podaci koji su se oslanjali na svedočanstvo "vlasnika penisa" odbačeni. Takođe, uključeni u studiju su samo podaci koji su merili penise od korena do vrha.

Dok nikakva razlika između flacidnog i istegnutog penisa nije pronađena, kod penisa u erekciji otkrivena je velika razlika u poslednjih 80 godina.

Kako se navodi:

Veličina penisa u erekciji se značajno povećala tokom vremena u više različitih regiona sveta i u svim starosnim grupama. Nakon što smo ufaktorisali i geografske regione, godište, i populaciju - veličina penisa u erekciji se povećala za čak 24% (!).

Autori studija su pojasnili da su bili motivisani na načine ovo istraživanje usled veliki promena u reproduktivnom zdravlju kod muškaraca - poput pada broja spermatozoida.

Prateći druge trendove kod zdravlja muškaraca, smatrali smo da postoji šansa i da će se oni manifestovati i u formi smanjenja dužine penisa kod muškaraca usled izlaganja istim uticajima okruženja.

Iako se to nije desilo, istraživači smatraju da je posledica "rasta" i dalje negativni uticaj okoline. Kako se navodi:

Više faktora je u igri, poput izloženost hemikalijama, pesticidima i higejnskim proizvodima koji svi interaguju sa našim hormonalnim sistemom. Ove hemikalije koje remete stabilnost endokrine, a mnogo ih je, postoje kako i u našem okruženju, tako i u našoj ishrani. Kako se menja naša konstitucija tela tako se menja i naša hormonalna stabilnost. Izlaganje hemikalijama je takođe razlog zašto i dečaci i devojčice ranije ulaze u pubertet, što utiče na razvoj genitalija.
Porast dužine penisa za samo 30 godina od čak 1/4 znači da se nešto zaista moćno odvija u našim telima. Moramo da pokušamo da identifikujemo i potvrdim šta se to događa, moramo definitivno da otkrijemo uzroke ovih promena.

Autor: redportal.rs