Skandal u sportu

Kako prenosi portal Mondo, skandal potresa sport u Velikoj Britaniji. Zbog kriketa se podigla javnost u ovoj zemlji, jer je ustanovljeno da je muškarac srednjih godina promenio pol i da se takmiči sa devojčicama koje imaju 12 godina i više. Nastao je potpuni haos, roditelji su besni, čak se javila i bivša sekretarka za bezbednost Priti Patel.

Britanski mediji otkrio je spomenute informacije pošto su mnogi treneri i roditelji, čije ćerke su se takmičile protiv osobe koja je promenila pol, pisale medijima. Zabrinuti su za bezbednost svoje dece, kao i za to da se one na taj način nalaze u podređenom položaju kada je i sam sport u pitanju. Kako je naveo jedan trener:

Udara lopticu jače nego bilo koja osoba u našoj ligi.

Ta osoba je nekoliko puta već povređivala devojčice, doduše nenamerno i tokom igre, pa je to bio još jedan razlog za brigu roditelja. Oni su davali i zvanične izjave, ali su želeli da ostanu anonimni.

Neprikladno je da neko ko ima znatno bolje fizičke predispozicije, snagu i slične benefite bude u ligi sa devojčicama o d12 godina. Mnoge od njih su već odustale od ovog sporta, jer se plaše da ih ne povredi.

Svi oni navodno su se već žalili i savezima i pričali su u ovome, ali ih niko nije shvatao toliko ozbiljno jer nije u pitanju fudbal ili neki poznatiji sport, već kriket za devojčice. Čak su i pravila takva da se dozvoljava transseksualnim osobama da se takmiče u rekreativnim kriket ligama. Sada je to postala jedna od glavnih vesti, pa se uključila i nekadašnja sekretarka za bezbednost.

Ovo je sramota. Bezbednost žena i devojčica nikada ne sme da bude kompromitovana. Jedini način za bilo koga da bude deo ženskog tima jeste da je rođena kao žena. Nikako drugačije.

Autor: Mondo.rs

#12 godina

#Sport

#Sredovečni muškarac

#Velika Britanija

#devojčice

#kriket

#maloletnice

#muškarac

#povrede

#promena pola

#takmičenje

#telo

#trans

#transrodan