Povlačenje ovih napitaka počelo 28. januara i još uvek je u toku

Distributer PepsiCo povlači više od 300.000 Starbucks Vanilla Frappuccino flašica, jer bi u njima moglo biti staklo, saopštila je FDA ove nedelje.

U pitanju su napici od vanile pod brojem 0 12000-81331 3, i sa datumom isteka roka upotrebe - 8. mart, 29. maj, 4. i 10. jun, prema podacima Američke administracije za hranu i lekove.

Ovo je opoziv klase II, koji FDA definiše kao: situaciju u kojoj upotreba ili izlaganje proizvoda koji krši pravila može izazvati privremene ili medicinski reverzibilne štetne posledice po zdravlje ili gde je verovatnoća ozbiljnih štetnih posledica po zdravlje mala - piše CNN.

FDA kaže da je povlačenje ovih napitaka počelo 28. januara i da je još uvek u toku.

Proizvodi se uklanjaju sa tržišta, navodi se u saopštenju PepsiCo, dostavljenom CNN-u u ime North American Coffee Partnership-a.

- The North American Coffee Partnership je posvećen visokom nivou kvaliteta u proizvodima koje služi. Pružanje kvalitetnog iskustva našim potrošačima je naš glavni prioritet i uvek postupamo s velikim oprezom kad god postoji potencijalna zabrinutost - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Ako je potrošač kupio proizvod i ima pitanja ili nedoumice, može da pozove službu Consumer Relations".

Autor: telegraf.rs