Ruski predsednik osudio je dostavu tenkova Ukrajini i obećao snažan odgovor

Ruski predsednik Vladimir Putin se oglasio povodom sve verovatnijih dostava velikog broja modernih zapadnih tenkova Ukrajini, upozoravajući da će odgovor Moskve biti daleko snažniji. Ruski predsednik je izneo komentare tokom proslave 80 godina od pobede u Staljingradskoj bici:

Neverovatno ali istinito, ponovo ćemo se susreti sa nemaćkim Leopard tenkovima, sa gvozdenim krstovima na oklopljenim mašinama. I opet će oni tražiti bitku sa Rusijom uz pomoć Hitlerovih poklonika, Banderista.
Oni koji žele da poraze Rusiju na bojnom polju ne shvataju da moderni rat sa Rusijom je u potpunosti drugačiji za njih. Mi nismo ti koji šalju svoje tenkove na njihove granice. No ipak imamo nešto sa čim možemo da odgovorimo, i naš odgovor se neće ograničiti samo na oklopna vozila - svi moraju biti svesni toga.

Prošle nedelje Berlin je promenio odluku o naoružavanju Ukrajine i dostavi modernih Leopard II tenkova Kijevu, obećavajući 14 tenkova ovog tipa zajedno sa više drugih evropskih zemalja. Ukupan broj Leopard tenkova koji bi Ukrajina mogla da dobije sada iznosi 112 vozila. SAD su takođe odlučila da pošalju i 31 tenk tipa ABRAMS ali oni neće stići na bojište pre 2023. godine.

Autor: mondo.rs