Ruske snage na pozicijama da u potpunosti prekinu svu logistiku i snabdevanja

Ruske snage su sada u poziciji da izvrše napad i da preseku jedini put koji je preostao i koji služi za snadevanje ukrajinske vojske, Grad je od velike strateške važnosti za održavanje linije odbrane Kijevu.

Jan Gagin, vojni ekspert koji je savetnik predsednika DNR Denisa Pušilina, izjavio je da Ruska Federacija uveliko gađa logistiku i konvoje sa municijom i vojnom tehnikom koji pokušaju da uđu u Bahmut. Izjavio je takođe, da je samo pitanje vremena pre nego što put bude u potpunosti pod ruskom kontrolom, čime se dalje osigurava zarobljavanje grada, koji je trenutno kako on navodi, u operativnom okruženju.

Behmut je deo 70 kilometara duge odbrambene linije ukrajinske armije stborene još 2014. godine, kada je konflikt i započeo.

Oušilin je upozorio medije da ne stavljaju nikakav poseban akcenat ili važnost na zauzimanje Bahmuta, niti na bilo koje drugo naselje dok traje vojna operacija. Ukrajina je pridala simboličan značaj gradu, kao što je to učinila i sa Soledarem koji je pao u ruke ruskim snagama prošle nedelje.

Autor: redportal.rs