Govori se o donaciji od preko 10 miliona dolara

Vladajuća partija u Mađarskoj Fides danas je saopštila da ima sve više znakova koji ukazuju da američki finansijar Džordž Soroš stoji iza kampanja u svetu koje finansiraju mađarsku levicu.

- Sve više signala ukazuju na to da Soroševa mreža stoji iza donacije vredne 10,2 miliona dolara (četiri milijarde forinti) - rekao je direktor komunikacija u Fidesu Ištvan Holik, preneo je MTI.

Holik je citirao bivšeg direktora komunikacija opozicione Socijalističke partije koji je rekao za Radio Slobodnu Evropu da bi Soroševa mreža mogla da stoji iza donacija.

Takođe, prema današnjim izveštajima iz novina navodi se da su se Sorošev sin, zatim gradonačelnik Budimpešte Gergelji Karaponi i David Koranji, bivši glavni savetnik gradonačelnika i šef Akcije za demokratiju, susreli u Minhenu pre godinu dana neposredno nakon što je prva suma novca prebačena.

Citirajući izveštaje obaveštajne službe, Holik je rekao da je Akcija za demokratiju dobila prvi deo novca 4 dana nakon tog sastanka, a posle toga su se "dolari prelili u ruke levice".

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Mađarska