U svom dnevnom video obraćanju sinoć se zahvalio nemačkom kancelaru Olafu Šolcu i američkom predsedniku Džou Bajdenu na obećanjima

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozdravio je odluke Sjedinjenih Država i Nemačke da isporuče borbene tenkove njegovoj zemlji.

U svom dnevnom video obraćanju sinoć se zahvalio nemačkom kancelaru Olafu Šolcu i američkom predsedniku Džou Bajdenu na obećanjima da će pojačati ukrajinske odbrambene snage teškim tenkovima.

- Zahvalan sam svim našim saveznicima na spremnosti da nam obezbede moderne i preko potrebne tenkove - rekao je Zelenski i dodao da je način na koji svi zajedno rade na jačanju slobode, odbrani Ukrajine i Evrope istorijsko dostignuće.

Sada se formira tenkovska pesnica. Pesnica slobode čiji udarci neće dozvoliti da tiranija ponovo stane - naglasio je on.

U tom cilju, kako je rekao, važno je brzo obučiti ukrajinske tenkovske posade i što pre dostaviti borbene tenkove Ukrajini, prenela je DPA.

Međutim, potreban je napredak i po drugim vojnim pitanjima, rekao je Zelenski. Pre svega, njegovoj zemlji su sada potrebne rakete dugog dometa, borbeni avioni i više artiljerije.

– Ovo je san, ovo je zadatak. Važan zadatak za sve nas - naglasio je ukrajinski predsednik.

Autor: redportal.rs