Osim ove odluke, Zelenski je najavio kako će do kraja dana biti poznat i niz kadrovskih odluka koje se tiču promena u aktuelnoj vladi

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je ukaz kojim se zabranjuje izlazak iz države brojnim zvaničnicima. Osim toga, najavio je niz kadrovskih promena u aktuelnoj ukrajinskoj vladi.

Nakon sednice Veća za nacionalnu sigurnost i odbranu, Zelenski je potpisao odluku kojom se državnim službenicima zabranjuju putovanja u inostranstvo na odmor. Osim državnih službenika, ista mera definisna je i za zastupnike u parlamentu te pripadnike policije.

- Odluka se odnosi na sve funkcionere centralne vlasti, razne druge nivoe, tužioce i sve one koji treba da rade za državu i u državi. Ako sada žele da se odmore, odmarat će se van državne službe. Funkcioneri više neće moći da idu u inostranstvo na odmor ili u bilo koju drugu nedržavnu svrhu - rekao je Zelenski.

Osim ove odluke, Zelenski je najavio kako će do kraja dana biti poznat i niz kadrovskih odluka koje se tiču promena u aktuelnoj vladi.

Prema pisanju ukrajinskih medija, zamenik šefa Ureda predsjednika Kirilo Timošenko navodno je napisao pismo ostavke, a njega bi na ovoj poziciji trebao naslediti brat ministra vanjskih poslova Ukrajine Aleksej Kuleba.

Iako informacije nisu potvrđene, ukrajinski mediji ističu kako bi tokom dana Zelenski mogao smeniti i šefove regija koji su povezani sa Timošenkom. To uključuje zvaničnike na čelu Sumija, Dnjepropetrovska, Zaporožja i Hersona.

Autor: redportal.rs

#Zelenski

#zabrana izlaska

#zvaničnici