Mnogi smatraju da je problem u sukobu interesa, jer En Džakradžutatip, glavna direktorka JKN Global Grup poseduje licence za takmičenja za Mis Univerzum i za Mis SAD

- Ukrali su nam našu mis univerzum. Amanda Dudamel je pobedila i to je prava pljačka - rekao je predsednik Venecuele Nikolas Maduro tokom sastanka Proširene vojno-političke komande, prenosi portal Alberto Rod njuz iz Karakasa.

Ovakva reakcija šefa države kojeg ne priznaju zapadne države na čelu sa SAD je usledila je posle ceremonije 71. izbora Mis univerzuma, održane prošlog vikenda u Nju Orleansu u Luizijani. Žiri je za najlepšu ženu sveta proglasio Arboni Gabrijel iz SAD. Prva pratilja je Amanda Dudamel iz Venecuele, a Andreina Martinez iz Dominikanske Republike izabrana je za drugu pratilju.

Za krunu su se takmičile 84 žene iz celog sveta. Odnedavno su promenjena pravila takmičenja, a jedno od njih je da na takmičenje mogu da se prijave majke i udate žene.

Madurov komentar o izboru za Mis univerzuma dolazi u trenutku kada njegova vlada trpi kritike, zbog ekonomskog kolapsa u zemlji izazvanog sankcijama zbog čega je sedam miliona ljudi emigriralo, ali i raspisivanjem  policijskih poternica za pripadnike opozicije koji ne priznaju njegovu vlast.

Što se tiče Mis Venecuele Amande Dudamel koja je izabrana za prvu pratilju ona je posle takmičenja izjavila:

Veoma sam srećna i ovo je naš trijumf. To je trijumf cele zemlje i to je ono što je moralo da se desi. Bog ima savršen plan za sve nas, a ovo je plan koji je imao za Venecuelu ove godine.

Čim je Arboni Gabrijel krunisana pojavile su se kontroverze  oko načina izbora najlepše žene. Mnogi smatraju da je problem u sukobu interesa, jer En Džakradžutatip, glavna direktorka JKN Global Grup poseduje licence za  takmičenja za Mis Univerzum i za Mis SAD.

Ejmi Emerih, izvršna direktorka Mis Univerzum kaže da je jedna od četiri najbolje računovodstvene firme u SAD obradila rezultate i verifikovala proces izbora. Emerih smatra da su lažne optužbe o nameštanju apsurdne i odvlače pažnju od neverovatnih prekretnica koju je napravila ova organizacija u izboru za mis planete.

Arboni Gabrijel je svojom pobedom postala prva američka pobednica izbora za Mis univerzuma koja je poreklom sa Filipina. Poslednji put je Mis SAD pobedila na takmičenju 2012. godine kada je krunisana Olivija Kalpo. A Venecuela je poslednji put pobedila na takmičenju 2013. godine kada je Gabrijela Isler ponela lentu najlepše žene.SAD su do sada osvojile najviše izbora za Mis univerzuma, devet titula. Venecuela je druga sa sedam.

Autor: redportal.rs

#Maduro

#Mis univerzum

#Venecuela