Glumac Idris Elba i njegova supruga Sabrina dobili su nagradu za njihovu posvećenost rešavanju problema bezbednosti hrane

U švajcarskom Davos, uručenjem nagrada Kristal brojnim ličnostima iz kulture, otvoren je 53. Svetski ekonomski forum (WEF).

Kako je objavljeno na sajtu WEF-a, oni su sinoć nagrađeni za svoj rad na promovisanju očuvanja životne sredine, bezbednosti hrane, klimatskih promena, mentalnog zdravlja i obrazovanja.

Glumac Idris Elba i njegova supruga Sabrina dobili su nagradu Kristal na otvaranju Svetskog ekonomskog foruma, a nagrade im je uručio suosnivač Hilde Švab, za njihovu posvećenost rešavanju problema bezbednosti hrane, klimatskih promena i očuvanja životne sredine, prenosi AP.

Priznanje su dobili i sopran Rene Fleming i umetnica Maja Lin, a Leonardo Dikaprio, Šarliz Teron i Sidni Poatje su među onima koji su ranije dobili ovo priznanje. Osnivač WEF Klaus Švab održao je pozdravni govor u kome je naglasio značaj foruma.

Švab je rekao da se istovremeno suočavamo sa brojnim krizama i da je neophodno imati platformu u kojoj učestvuju svi akteri globalnog društva – vlade, biznis, civilno društvo, mlade generacije.

On je izrazio nadu da će učesnici foruma, za koji je rekao da nije mogao da bude održan u izazovnijem trenutku, uspeti da pronađu načine za rešavanje postojećih kriza sa kojima se svet istovremeno suočava.

Više od 50 šefova država i vlada, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 šefova diplomatija, uz čelnike Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske trgovinske organizacije, istovremeno će se naći na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, poznatijeg kao Davos forum.

Autor: Tanjug