Tajvanski glumac visokog profila teško je povređen tokom nedavnog snimanja na Netflik-u kada mu se dron kamere sudario sa licem.

Kai Ko je pretrpeo ono što je njegov menadžer opisao kao ozbiljno unakaženje, a njegove povrede su zahtevale čak 30 šavova blizu jagodične kosti.

Nesreća se dogodila 27. decembra, ali je tek nedavno prijavljena. Desilo se tokom snimanja fantastične serije na mandarinskom jeziku pod nazivom Agent From Above, koju su producirali singapurska mm2 Asia i tajvanska Good Films Production.

Producenti emisije rekli su da je ekipa ponovo počela sa radom, ali Ko se još nije vratio na set jer mu je dato više vremena da se odmori i oporavi.

U saopštenju, proizvođači su želeli da istaknu da je posada koristila dron opremljen kamerom u okviru standardnih bezbednosnih smernica.

Posebno su objasnili da su lopatice propelera drona zaštićene zaštitnim slojem i da nije bilo eksplozije ili razbijanja lopatica kao što je navedeno u nekim člancima.

Dodaje se:

Duboko žalimo što se nesreća dogodila i povredila Kaijeve obraze. Kaiju je odmah pružena medicinska pomoć, a njegov tim za upravljanje talentima je takođe organizovao mikro-šivenje za njega.

Produkcijski tim je pokrenuo potpunu istragu o incidentu kako bi pokušao da otkrije kako bi snimanje pomoću drona moglo poći tako po zlu.

Poslednjih godina, napredak u tehnologiji dronova znači da se leteće mašine sve više koriste u TV i filmskim produkcijama za niz snimaka iz vazduha i niskog nivoa. Ovakve nesreće su izuzetno retke tokom produkcije, pa će biti važno saznati kako se prošlomesečni incident zapravo dogodio.

Netfliks još nije dao nikakav javni komentar o nesreći drona.

Autor: RedPortal