Vlasnik kuće se suočava sa optužbom za teško ubistvo iz nehata

Ćetiri dečaka su poginula su 8. januara kada se srušila kuća u Argentini. Žrtve su četvorogodišnji blizanci Benisio i Noa Nisi i njihova braća Lorenco del Rio (6) i Santino Hardoj (10). Istražitelji pretpostavljaju da je do urušavanja kuće u El Jaguelu, u provinciji Buenos Ajres, došlo jer je dečko njihove majke nekoliko sati pre incidenta stavio pet tona građevinskog otpada na krov kuće.

51-godišnji vlasnik kuće Katalino Danijel Lopez osumnjičen je da je koristio ravan krov kuće za skladištenje otpada. Porodica se uselila u Lopezovu kuću samo dve nedelje ranije. Lopez se suočava sa optužbom za teško ubistvo iz nehata, a tokom ispitivanja je iskoristio pravo na ćutanje, piše Dejli mejl.

- Četvoro dece mi je umrlo, osećam se kao da umirem. Ne želim više da živim. Moji blizanci Benisio i Noa, i Lolo i Santino, svi su otišli ​​u raj. Ostavili su me, mamini anđeli, recite mi da je sve ovo samo noćna mora - napisala je na društvenim mrežama majka dece Pamela Nisi.

37-godišnja Pamela ima još dva sina od 15 i 18 godina. Najstariji ne živi sa njima, ali je u kući u trenutku rušenja bio 15-godišnji Valentin. Preživeo je jer je primetio da sa plafona pada prašina i otišao da ispriča majci šta se dešava pre nego što je krov kuće popustio.

Blizanci su navodno spavali dok su se Santino Hardoj i Lorenco del Rio igrali telefonom u krevetu. Tri dečaka su preminula na licu mesta, dok je četvrti preminuo na putu za bolnicu Santamarina.

- U nedelju je građevinski otpad uklonjen sa krova i verujemo da je zbog toga struktura popustila - rekao je Santinov otac Pablo Ezekiel za lokalne medije.

Policijska istraga se nastavlja, a članovi porodice i komšije su u međuvremenu pokrenuli kampanju prikupljanja sredstava za prikupljanje novca za troškove sahrane žrtava.

Autor: redportal.rs