Grad u potpunosti pod kontrolom Rusije

Kako je izjavio osnivač grupe Vagner Evgenij Prigožin, svi ukrajinski vojnici u Soledaru su se ili predali ili su pobijeni. Borci privatne vojske plaćenika kompletno su okružili grad dan pre zauzeća i sada samo čiste mrežu tunela u rudniku soli u blizini grada.

Želim da ponovim da je Soledar oslobođen i potpuno očušćen od svih ukrajinskih jedinica. Ukrajinske trupe koje su odbile da se predaju su uništene.

Prigožin je procenio da je u okruženju uništeno preko 500 ukrajinskih vojnika, nakon upada vojnika Vagner grupe. Kako je dodao Prigožin:

Ceo grad je prekriven telima ukrajinskih vojnika.

Borci Vagnera su prvo pustili video koji su snimili u centru Soledara u utorak, kao dokaz da su centralne zgrade administracije pod njihovom kontrolom. Kasnije istog dana, Prigožin je snimljen u obilasku tunela u rudniku soli. mreža tunela je oko 300 kilometara dugačka i spušta se stotinama metara ispod površine zemlje.

Osnivač Vagner grupe je takođe ugasio sve glasine o pregovorima i sastanku između ruskih i ukrajinskih zvaničnika u Turskoj i da se pregovara o uspostavljanju korisora za evakuaciju:

Nema govora o humanitarnom koridoru.

Autor: redportal.rs