Izvor upoznat sa slučajem rekao je televiziji da serija dokumenata ne sadrži nuklearne tajne, a stepen njihove tajnosti i poverljivosti nije preciziran

Američko ministarstvo pravde razmatra potencijalno poverljive dokumente iz vremena Džoa Bajdena kao potpredsednika SAD pronađene u njegovoj bivšoj kancelariji jedne nevladine organizacije u Vašingtonu, saopštila je Bela kuća.

Bajdenov pravni tim je u novembru otkrio oko deset dosijea dokumenata u zaključanom kabinetu Pen Bajden centra u Vašingtonu, rekao je njegov advokat, napominjući da su oni predati Nacionalnom arhivu.

CBS je izvestio da je FBI uključen u istragu poverljivih dokumenata pronađenih u nevladinoj organizaciji, a od američkog državnog tužioca Merika Garlanda zatraženo je da pregleda dokumente.

Izvor upoznat sa slučajem rekao je televiziji da serija dokumenata ne sadrži nuklearne tajne, a stepen njihove tajnosti i poverljivosti nije preciziran.

Bajden, koji je bio potpredsednik Sjedinjenih Država tokom mandata Baraka Obame od 2009. do 2017. godine, od 2020. je imao kancelariju u prostorijama nevladine organizacije u blizini Bele kuće.

Autor: redportal.rs

#Bajeden

#poverljivi dokumenti

#privatna kancelarija