Poručio kako onima koji ubijaju ruski narod nikada neće biti oprošteno

Zamenik predsednika Veća sigurnosti Rusije i nekadašnji prvi čovek ove države Dmitrij Medvedev komentirisao je stav SAD-a povodom puštanja u službu ruske fregate Admiral Gorškov koja bi trebala nositi sa sobom i rakete "Cirkon".

Na početku obraćanja, Medvedev je rekao kako su izjave američkih zvaničnika cinične.

- Stejt Department objavio je mršavi apel narodu Rusije da ih sve vole. Završava se u njihovom tipičnom gadnom stilu: "U znak solidarnosti sa svakim od vas koji nastoji stvoriti mirniju budućnost". Čak i za ove prvoklasne nakaze, ovo je vrhunac cinizma i granica moralne degradacije - rekao je Medvedev.

Poručio je kako Amerikanci troše desetine milijardi na rat u Ukrajini.

- Ovo je ekstremni cinizam u najboljim tradicijama nacista. Da, zapravo, oni izgovaraju takve gluposti, pravi su nasljednici ministra propagande Rajha Jozefa Gebelsa - naglasio je.

Komentarišući u puštanje u službu fregate "Admiral Gorškov", Medvede je poslao poruku i Amerikancima.

- Glavni poklon za Novu godinu sa projektilima Cirkon otišao je juče na obale NATO zemalja. Domet od 1.000 kilometara njihove upotrebe daje garanciju za savladavanje svake protivraketne odbrane. Predstavljat će pretnju za svakoga ko predstavlja direktnu pretnju Rusiji i našim saveznicima - poručio je.

Na kraju, Medvedev je izjavio kako onima koji ubijaju ruski narod nikada neće biti oprošteno.

- Razgovaraćemo s vama jezikom moći, ako ne razumete drugačije. Proizvodićemo još modernije oružje. Da sa njima mlatimo nacističku strvinu koju ste rodili u 21. veku. Osvetićemo se svakom zločincu za svakog ubijenog građanina naše zemlje - zaključio je Medvedev.

Autor: redportal.rs