Rusije testirala je novi privezani dron i dogovorena je proizvodnja 50 takvih bespilotnih letelica za njihovo naknadno testiranje u zoni specijalnih vojnih operacija u Ukrajini

Vojna komanda Vazdušno-desantnih snaga Rusije testirala je novi privezani dron i dogovorena je proizvodnja 50 takvih bespilotnih letelica za njihovo naknadno testiranje u zoni specijalnih vojnih operacija u Ukrajini, izjavio je danas zamenik ruskog ministra odbrane general Pavel Popov.

Popov je, za list Krasnaja zvezda, rekao da je u oktobru na poligonu Zapadnog vojnog okruga sproveden vojno tehnički eksperiment radi procene funkcionalnih sposobnosti novog drona i da je ugovorena proizvodnja 50 bespilotnih letelica za njihovu operativnu procenu u zoni specijalnih vojnih operacija u Ukrajini.

Popov je istakao da će dronovi biti proizvedeni i naknadno unapređeni u tehnološkom parku ERA koji je fokusiran na razvoj različitih bespilotnih letelica. Prema njegovim rečima, u tom tehnološkom parku konstruisano je više od 200 tipova dronova i 90 univerzalnih uređaja za pričvršćivanje municije na bespilotne letelice.

- Privezani dronovi su zapravo povezani sa elektranom na zemlji preko kabla, a kabl omogućava letelici komunikaciju sa komandnim mestom i zbog toga se takvi dronovi uspešno koriste za misije praćenja - napomenuo je Popov.

Autor: redportal.rs

#Popov

#privezani dron

#rusija