U prvoj polovini 2022. broj nesreća porastao je za 24,7 odsto 😥

Zamenik italijanskog premijera i ministar saobraćaja Mateo Salvini planira da revidira propise o drumskom saobraćaju i želi strože kazne za alkohol i vožnju pod uticajem droga nakon što su se poslednjih dana u zemlji ponovili teški slučajevi nesreća s poginulim mladim osobama.

- Za najteže slučajeve treba razmotriti doživotnu suspenziju vozačke dozvole. Ako neko svesno vozi pod uticajem droga ili u pijanom stanju, izazivajući nesreće, smrti i povrede, nije dovoljno oduzeti mu dozvolu na godinu ili dve. U takvim slučajevima može se i treba razmotriti doživotna suspenzija vozačke dozvole - rekao je Salvini.

Kako navodi Revija HAK, u Italiji se takođe planira revizija kazni, prenosi Telegraf.

Veće kazne bi trebalo da plaćaju oni s višim primanjima, plan je Ministarstva saobraćaja. U prvoj polovini 2022. broj nesreća u Italiji naglo je porastao.

Od januara do kraja juna 2022. godine prijavljeno je 81.437 saobraćajnih nesreća, što je povećanje od 24,7 posto u odnosu na isti period 2021. godine. U nesrećama je živote izgubilo 1450 osoba, što odgovara rastu od 15 posto u odnosu na prvu polovinu 2021. godine.

Autor: Telegraf

#Italija

#SAOBRAĆAJNA NESREĆA

#vozačka dozvola