Putnici su stoga morali da čekaju do sledećeg dana.

Let BY718 belgijske niskobudžetne kompanije koji povezuje Mančester i Šarm el Šeik poleteo je sa zakašnjenjem više od jednog dana u petak, 16. decembra. Razlog? Kompanija je dobila isporuku „voćnog soka umesto rolni toalet papira i peškira za ruke“, objasnio je pilot.

Francuski portal La Depeche objašnjava da u današnje vreme postoji mnogo razloga za odlaganje leta, ali da avion ne poleti jer zbog nedostatka toalet papira nije do sada zabeleženo! Međutim, ovo se zaista dogodilo, prošlog četvrtka, 15. decembra, na aerodromu u Mančesteru, u avionu belgijske niskobudžetne avio kompanije Tui Airways. Putnici su trebali da polete oko 9:55 ujutro na letu BY718 za Šarm El Šeik, ali su bili sprečeni u tome.

Prema rečima pilota aviona: "dobavljač je napravio grešku u porudžbini i isporučio voćni sok umesto rolni toalet papira i peškira za toalete“. Sredinom popodneva posada je konačno odlučila da preuzme stvari u svoje ruke i otišla je u avion druge kompanije na popunu zaliha. A onda je nastao novi problem u trenutku kada su se putnici najzad ponadali da će avion da poleti. Avion nije mogao da poleti jer je u to vreme posada već završila svoje zakonsko radno vreme.

Putnici su stoga morali da čekaju do sledećeg dana da bi stigli u Egipat. Oni su, srećom, bili smešteni u hotelu. Avion je konačno poleteo u petak, 16. decembra, oko 11 sati, više od 25 sati od prvobitno utvrđenog polaska.

Autor: NPORTAL

#AVION

#kašnjenje