Vlasti su optužnice protiv četiri osobe koje se dovode u vezu sa Evropskim parlamentom zbog navoda da im je Katar dao novac i poklone kako bi uticao na donošenje odluka

Katar je ponovo danas odbacio svaku umešanost u slučaj korupcije koji istražuju belgijske vlasti, a u koji su uključeni i članovi Evropskog parlamenta, prenose Novosti.

Belgijske vlasti podigle su optužnice protiv četiri osobe koje se dovode u vezu sa Evropskim parlamentom zbog navoda da im je Katar, domaćin Svetskog kupa u fudbalu, dao novac i poklone kako bi uticao na donošenje odluka.

Diplomate iz katarske misije u EU navodi se da je Katar predmet kritike i napada u istrazi i da je duboko razočaran da se belgijska Vlada nije potrudila da stupi u kontakt sa katarskom vladom kako bi se utvrdile činjenice, prenosi Rojters.

U saopštenju se ističe da će limitiranje dijaloga i saradnje po tom pitanju pre okončanja pravnog postupka imati negativne posledice po saradnju u domenu bezbednosti i diskusije o globalnoj energetskoj bezbednosti.

Autor: Srna

#Evropski parlament

#Svetski kup u fudbalu

#ep

#katar

#korupcija