Turska je 20. novembra pokrenula vazdušne napade na položaje pripadnika kurdske milicije IPG i pripadnike Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Sirije

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zatražio je podršku predsednika Rusije Vladimira Putina za preduzimanje zajedničkih koraka u akcijama protiv kurdskih pobunjenika na severu Sirije.

- Tražili smo Putinovu podršku za donošenje zajedničkih odluka i možda zajedničke akcije kako bismo zajedno preduzeli korake u severnoj Siriji - rekao je Erdogan na konferenciji za medije u Ankari.

Erdogan je dodao da Turska neće tražiti ničiju dozvolu za sprovođenje kopnene vojne akcije na severu Sirije, prenosi Rojters.

Turska je 20. novembra pokrenula vazdušne napade na položaje pripadnika kurdske milicije IPG i pripadnike Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Sirije, a nakon terorističkog napada 13. novembra u centru Istanbula, u kojem je ubijeno šest ljudi. Osim vazdušne operacije, Erdogan je najavio i kopnenu operaciju ukoliko to bude bilo potrebno.

Autor: reportal.rs

#Erdogan

#Sirija

#putin

#vojna akcija