On je dodao da su odredbe krivičnog zakona po ovom pitanju izmenjene u odnosu na prethodnu striktnu verziju kako bi se "bezbedila bolja garancija za svačiju privatnost i udobnost"

Posetioci Balija ne moraju da brinu o novom indonežanskom zakonu koji uključuje zabranu vanbračnog seksa, rekao je danas guverner ostrva.

Indonežanski parlament usvojio je prošle nedelje kontroverzni zakon koji takođe zabranjuje kohabitaciju nevenčanih parova. U nastojanju da ne odvrati posetioce, guverner poznate turističke destinacije Bali Vajan Koster najavio je juče da će nove mere, koje će stupiti na snagu za tri godine, moći da se primene tek nakon žalbe roditelja, supružnika ili dece.

Oni koji će posetiti ili koji žive na Baliju ne moraju da brinu o stupanju na snagu indonežanskog krivičnog zakona - napisao je guverner.

On je dodao da su odredbe krivičnog zakona po ovom pitanju izmenjene u odnosu na prethodnu striktnu verziju kako bi se "bezbedila bolja garancija za svačiju privatnost i udobnost".

– Vlasti na Baliju će obezbediti da nema provere bračnog statusa prilikom prijavljivanja u bilo koji turistički smeštaj, kao što su hoteli, vile, apartmani, pansioni, spa i banje - rekao je Vejan.

On je odbacio "lažne" izveštaje o otkazivanju letova i rezervacijama hotela, rekavši da podaci turističkih agencija i avio-kompanija pokazuju da se povećao broj budućih posetilaca između decembra 2022. i marta 2023.

Bali je centar indonežanskog turizma i pokušava da povrati broj turista koji je imao pre početka pandemije, sa ciljem da ima šest miliona posetilaca do 2025. godine. Novi zakon se pripremao decenijama, a zakonodavci su njegovo usvajanje najavili kao dugo očekivanu reviziju holandskog kolonijalnog nasleđa.

Autor: redportal.rs

#Bali

#guverner

#vanbračni seks

#zakon