U racijama uhapšene osobe osumnjičene za planiranje oružanog napada na državne institucije.

Dvadeset pet osumnjičenih članova i pristalica ekstremno desničarske terorističke grupe privedeno je rano jutros tokom racija širom Nemačke, saopštilo je Federalno tužilaštvo Nemačke i nemački ministar pravde Marko Bušman.

Bušman je rekao da su istrage usmerene protiv osumnjičene terorističke mreže sa vezama sa poznatim Rajhsbirger pokretom, koji ne priznaje zvaničnu nemačku vladu, prenosi Dojče vele.

Dodaje da su u racijama uhapšene osobe osumnjičene za planiranje oružanog napada na državne institucije.

Dvadeset pet osumnjičenih članova i pristalica ekstremno desničarske organizacije “Građani Rajha” privedeno je rano jutros tokom racija širom Nemačke, saopštilo je savezno tužilaštvo Nemačke, dodajući da su racije sprovedene u 11 nemačkih pokrajina. Uhapšeni osumnjičeni su deo terorističke grupe čiji je cilj bilo rušenje postojećeg državnog poretka u Nemačkoj, koje nije isključivalo nasilje kao sredstvo za postizanje cilja, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni su uhapšeni u nemačkim pokrajinama Baden-Virtemberg, Bavarska, Berlin, Hesen, Donja Saksonija, Saksonija, Tiringija, kao i u Austriji i Italiji, saopštilo je Tužilaštvo.

Osumnjičeni se terete da su se, do kraja novembra 2021. godine, pripremali da izvedu akcije zasnovane na njihovoj ideologiji, navodeno je u saopštenju.

Autor: tanjug.rs

#Teroristi

#drzavni udar

#nemacka

#policija