Daei je bio najbolji strelac u istoriji fudbala sve do septembra 2021. kada je Portugalac Kristijano Ronaldo osvojio tu titulu

Iranske vlasti zaključale su zlataru i restoran u Teheranu u vlasništvu iranske fudbalske legende Alija Daeija nakon što se pridružio pozivima demonstranata na trodnevni štrajk u zemlji.

- Kao rezultat njegove saradnje sa kontrarevolucionarnim grupama koje deluju na mreži radi narušavanja mira i trgovine, restoran i zlatarnica u vlasništvu Daeija su zatvoreni - javili su lokalni mediji, pozivajući se na neimenovani izvor iz vlade.

Prethodno je Daei preko svog Instagram profila pozvao na trodnevni štrajk i objavio da je zatvorio svoje barove.

Daei je biо meta prijetnji u novembru nakon što je javno podržaо proteste koji su se proširili Iranom nakon smrti Mahse Amini, 22-godišnje Iranke kurdskog porijekla koja je umrla 16. septembra, tri dana nakon što ju je uhapsila iranska ozloglašena policija morala.

Daei je bio najbolji strelac u istoriji fudbala sve do septembra 2021. kada je Portugalac Kristijano Ronaldo osvojio tu titulu. Daei je takođe jedan od prvih iranskih fudbalera koji su igrali u Evropi.

U sezoni 1997/98 igrao je za Arminiju Bilefeld, a narednu sezonu proveo je u dresu minhenskog Bajerna.

Autor: redportal.rs

#Ali Daei

#Iranske vlasti

#Prodavnica

#restoran