Konzulati primali pošiljke sa delovima tela životinja i životinjskim OČIMA

Ukrajina je podigla nivo bezbednosti u svim svojim ambasadama i konzulatima nakon serije incidenata koji su uključivali preteće pakete, bombe u pimima i vandalizam. Ove nedelje samo ukrajinske ambasade u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj, Italiji, Austriji kao i konzulati u Napulju, Krakov i Brnu dobijali su krvave pakete u kojima su se nalazile životinjske oči.

Kako je izjavio Oleh Nikolenko portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine:

Paketi su bili potopljeni u tečnost karakteristične boje i imali su odgovarajući miris. Analiziramo značenje tih poruka.

U sredu paket koji je poslat u ukrajinsku ambasadu u Madridu i koji sdresiran na samog ukrajinskog ambasadora eksplodirao je pri otvaranju. kako je preneo ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba:

Imamo osnovanih razloga da verujemo da u pitanju dobro osmišljena kampanja terora i zastrašivanja uperena ka ukrajinskim ambasadama i konzulatima, kao i prema njihovim zaposlenima. Kako su u nemogućstvu da zaustave Ukrajinu na diplomatskom terenu, pokušavaju da nas zastraše.

Ministar je pozvao sve strane vlade da garantuju maksimalnu zaštitu ukrajinskim diplomatskim institucijama u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

Pored sumnjivih paketa, Nikolenko je preneo da su se odigrali i drugi incidenti, uključujući i vandalizam na ulazu u ambasadu Ukrajine u Vatikanu.

Autor: redportal.rs

#Ambasade

#Austrija

#Brno

#EU

#Holandija

#Hrvatska

#Italija

#Konzulati

#Mađarska

#Ukrajina

#Varšava

#Vatikan

#bombe

#krakov

#napulj

#oči

#poljska

#rusija

#vandalizam

#Životinjski delovi