Tramp tvrdi da je Tviter zapao u velike probleme i da smatra da će obezbediti bolje angažovanje

Prošlo je nekoliko dana od kada je Ilon Mask vratio nalog Donaldu Trampu, a bivši američki predsjednik do ovog trenutka nije objavio ni jedan tvit.

U intervjuima, on je naveo da ne želi više da koristi Tviter, kao i da će svoju sljedeću predsedničku kampanju promovisati na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Tramp tvrdi da je Tviter zapao u velike probleme i da smatra da će obezbediti bolje angažovanje korisnika na Truth Social-u, prenose Nezavisne.

Između ostalog, u cilju promocije svoje društvene mreže, on će sve izjave objavljivati prvo na njoj, sa ekskluzivitetom u trajanju od čest časova, a tek onda će biti dozvoljeno da se one prenose i objave na drugim mestima.

Da se podsetimo, Trampov nalog je ugašen 2021. godine, nakon što je Twitter odlučio da dva njegova tweet-a mogu da podstaknu nasilje i da ponove situaciju kada je napadnut Kapitol, 6. januara 2021. godine.

Mask je obnovio Trampov nalog nakon što su objavljeni rezultati glasanja u kome je učestvovalo više od 15 miliona korisnika Tvitera. Od toga je 52 procenta glasalo za vraćanje naloga bivšem predsjedniku. Pomenuta dva tweet-a su prva koje će korisnici vidjeti svi koji posete obnovljen Trumpov Twitter profil. Oni će ostati na vrhu njegovog fida sve dok on ne objavi neki drugi tweet ili dok ih sam ne obriše, prenosi ArsTechnica.

Autor: Nezavisne

#Donald Tramp

#Ilon Mask

#Truth Socia

#tviter