Njena zemlja će nastaviti da se bori u, kako kaže, "svetonazorskom ratu"

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska rekla je u intervjuu za Bi-Bi-Si da će Ukrajina izdržati predstojeću zimu uprkos hladnoći i nestancima struje izazvanim ruskim projektilima i da će nastaviti da se bori u, kako kaže, "svetonazorskom ratu", jer – bez pobede tamo ne može biti mira", tvrdi ona.

U intervjuu za Bi-Bi-Si, Zelenska je rekla da su "Ukrajinci spremni da ovo podnesu“.

- Imali smo toliko strašnih izazova, videli smo toliko žrtava, toliko razaranja, da nestanci struje nisu nešto najgore što može da nam se desi - rekla je Zelenska, podsećajući na nedavno istraživanje u kojem je devedeset odsto Ukrajinaca rekli su da su spremni da žive sa nedostatkom energije dve do tri godine ako vide izglede za ulazak u Evropsku uniju.

- Znate, lako je trčati maraton kada znate koliko ima kilometara - kaže Zelenska. Međutim, u ovom slučaju Ukrajinci ne znaju koliko daleko moraju da trče. „Ponekad može biti veoma teško, ali postoje neke nove emocije koje nam pomažu da izdržimo“, kaže ona.

- Svi Ukrajinci će postati jači zbog ovog rata - predvidela je prva dama Ukrajine. U intervjuu, koji je trajao skoro sat vremena, Zelenska nije želela da kaže kada je porodica Zelenska poslednji put zajedno večerala. „To se ovih dana dešava veoma retko, veoma retko“, kaže ona.

- Živim odvojeno sa decom, a muž živi na poslu - objašnjava Zelenska. „Najviše nam nedostaju jednostavne stvari – sedenje, ne gledanje na sat, koliko hoćemo.

Autor: redportal.rs

#Olena Zelenska

#Prva dama Ukrajine

#Ukrajina

#zima