Pored toga što drži rekord za najtanji neboder, zgrada je i druga najviša stambena zgrada na zapadnoj hemisferi

Kao "najtanji neboder" na svetu, najnoviji toranj u Njujorku i dalje "drma" Menhetn. Smešten u ulici 111 Vest 57th Strit, stambeni toranj Stejnvej Tauer "seče nebo" sa onim što mnogi smatraju neverovatnim odnosom visine i širine od 24 prema jedan.

Neki stanari su se u zgradu uselili tek prošle godine, ali je kompletan paket dodatnih sadržaja bio u izgradnji sve do nedavno, kada su JDS Development Group i Property Markets Group objavile da je monumentalna zgrada konačno završena. Pored toga što drži rekord za najtanji neboder, zgrada je i druga najviša stambena zgrada na zapadnoj hemisferi, sa 435 metara visine, uključujući ukrasni čelični toranj od 91 metar.

Prema Michaelu Stern-u, osnivaču i izvršnom direktoru JDS-a, svaki aspekt ovog razvoja je pomno osmišljen kako bi se postigao delikatan balans koji odaje počast klasičnim neboderima iz prošlosti Menhetna dok postavlja novi standard za budućnost.

Sa spoljašnje strane, svaki deo zgrade je povezan sa nekoliko dekorativnih stubova od terakote koji joj daju glamurozan osećaj kasnog 19. veka. Inače, veći deo zgrade Steinvai Hall, koja je bila meta nadogradnje, prvobitno je projektovana 1920-ih.

Iznutra, Sofield Studios je uzeo inspiraciju iz originalne Steinvai Hall... Jednostavno, sve sa svrhom – „niz emocionalnih iskustava“ i trajno sećanje na nebodere u Njujorku iz prošlosti, kažu dizajneri.

Autor: redportal.rs

#Menhetn

#Njujork

#neboder