Umro je prirodnom smrću u subotu nešto pre podneva na terminalu 2F

Mehran Karimi Naseri, iranski politički izbeglica koji je živeo na pariskom aerodromu Roisi-Šarl de Gol više od 18 godina i inspirisao film reditelja Stivena Spilberga Terminal, preminuo je u subotu, saopštili su zvaničnici aerodroma.

Umro je prirodnom smrću u subotu nešto pre podneva na terminalu 2F, rekao je zvaničnik aerodroma.

Nakon što je potrošio veliki deo novca koji je dobio nakon snimanja filma, Naseri se vratio na aerodrom i tamo nastavio da živi, rekao je izvor. Kada je umro, kod njega su pronašli nekoliko hiljada evra.

Rođen 1945. godine u gradu Masjed Sulaiman u iranskoj provinciji Khuzestan, Mehran Karimi Naseri, koji je bio poznat i pod imenom Ser Alfred, je u novembru 1988. godine, nakon dugog putovanja, odabrao da živi u Raosiju, severno od Pariza - na koji je krenuo u potragu za majkom - i putovao u London, Berlin, Amsterdam.

Gde god je otišao, aerodromske vlasti su ga vraćale, jer nije imao dokumenta. Godine 1999. dobio je status izbeglice i pravo na boravak u Francuskoj. Na aerodromu se Roasi sprijateljio sa osobljem i postao poznat, pa su o njemu francuski i strani mediji snimali razne televizijske i radio emisije.

Njegova priča inspirisala je reditelja Spilberga da snimi film Terminal sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi. Nakon filma, Naseri je živeo u kući u Parizu, ali se kasnije vratio da živi na aerodromu.

Autor: redportal.rs

#Mehran Karimi Naseri

#aerodorm

#pariz

#politički izbeglica