Ranjeni su odvezeni u bolnicu na lečenje.

Prema prvim izveštajima, 4nosobe su izgubile život, a 38 je povređeno u eksploziji koja se danas dogodila u ulici Istiklal u centru Istanbula, objavio je na svom Tviter profilu istanbulski guverner Ali Jerlikaja.

- Poginulima želimo milost Božju, a povređenima brz oporavak. Razvoj događaja će biti podeljen sa javnošću - naveo je.

Naime, snažna ekspolozija odjeknula je oko 14.20 sati (po našem vremenu) na popularnoj pešačkoj aveniji Istiklal u Istanbulu. Gradonačelnik se odmah oglasio rekavši da se ne zna šta je uzrok stravične eksplozije.

Turski mediji pišu i da je Glavno javno tužilaštvo Istanbula saopštilo da je pokrenuta istraga o eksploziji koja se dogodila u ulici Istiklal.

- Danas je pokrenuta istraga od strane našeg Glavnog javnog tužilaštva u Istanbulu zbog eksplozije na trgu u ulici Istiklal i imenovano je pet javnih tužilaca. Krivično sudstvo mira zabranilo je sve audio-vizuelne vesti i sajtovima društvenih medija da objavljuju snimke eksplozije. Odluka je doneta.

Vrhovni savet radija i televizije (RTUK) izvestio je da je uvedena zabrana emitovanja incidenta.

- Uvedena je zabrana emitovanja eksplozije u Istanbulu. Na to se skreće pažnja svih naših medijskih organizacija - navodi se u saopštenju.

IZVOR: TW / @AliYerlikaya

Autor: redportal.rs

#Istanbul

#eksplozija

#guverner