"NEMA VIŠE CENZURE U SAD"

Od kakao je kupio društvenu mrežu Tviter prošlog meseca, Ilon Mask je preuze vlasništvo nad platformom pljuje laži širom planete, izjavio je predsednik SAD Džo Bajden.

Ovaj komentar je usledio nedugo nakon što je Mask otpustio na hiljade ljudi zaposlenih u Tviteru kao deo strategije smanjenja troškova. Izvori su preneli Politico da su među otpuštenima i članovi tima koji rade za nastupajuće izbore u SAD - moderiranje sadržaja i verifikaciju naloga političara. Kako je izjavio predsednik SAD tokom skupa Demokratske stranke u Rouzmontu:

Elon Mask je jednostavo izašao i kupio sebi način kako da pljuje laži širom planete. NEMA više editora u Americi.

Nešto ranije, pres sekretar Bele kuće Karin Žan-Pijer tvrdila je da se Bajden čvrsto zalaže za važnost društvenih medija i potrebe da se preduzmu koraci da se smanji govor mržnje i širenje dezinformacija. Kako je navela, to uključuje i Tviter, Fejsbuk kao i bilu drugu platformu koju korisnici mogu da zloupotrebljavaju.

Nakon kupovine Tvitera za 44 milijarde dolara, neki od političara i aktivista su počeli da tvrde da je u toku masivni skok govora mržnje i rasizma na platformi.

Vlasnik kompanija Tesla i SpaceX negirao je sve optužbe, dodajući da se ništa nije promenilo u sistematici prema kojoj se procesuira sav sadržaj na platformi. Mask je u petak čak i otkrio da Tviter gubi 4 miliona dolara dnevno jer aktivisti vrše pritisak dase bojkotuje Tviter na one koji bi da nastave da sarađuju i da se reklamiraju na mreži.

Autor: redportal.rs

#Elon Musk

#Ilon Mask

#Negiranje

#bajden

#bajdena

#bojkot

#gubitak novca

#napad

#otkazi

#predsednik SAD

#sloboda govora

#tviter

#više hiljada