Uobičajeni problemi ruskih vojnika

Ruske trupe u istočnoj Ukrajini povukle su se iz grada Limana nakon što su imale kako manjak u ljudstvu, tako i loše linije komunikacije, tako i greške od strane komande. oktrio jre veliki i opsežam izbeštaj objavljen tabloidu.

Kako prenosi Komsomolskaja pravda:

Rizik okruživanja i pada u ponižavajuće zarobljeništvo su bili preveliki, i komandanti su odlučili da je najbolje da se povuku.

Stanovnici Limana koji su govorili za CNN izjavili su da su ruske snage započele povlačenje u petak. U isto vreme kada je ruski predsednik Vladimir Putin objavljivao aneksju novih teritorija.

Novinar sa terena je objasnio da su vojnici prijavili sve uobičajene probleme:

Nedovoljno dobra komunikacija između jedinica. Niko ne zna šta se događa na susednim pozicijama. kada tražite artiljerijsku podršku kroz smršeni i komplikovani sistem izveštaja, dok ona stigne naše mete već odavno nisu tu.

Opravdanja za povlačenje su tipična:

Nedovoljno vojnika, greške komande u organizaciji odbrane. problem tzv. pet stotina, to jest vojnika po ugovoru koji odbijaju da se bore i napuste bojno polje. Kasni dolazak rezervi odmogao je takođe kao i nedostatak koordinacije jedinica na zemlji i nedostatak moderne opreme u kontekstu obaveštajnih informacija.

Autor: redportal.rs

#Ruska armija

#Ruska vojska

#Ukrajina

#komunikacije

#logistika

#problemi

#rat

#rusija