Lideri četiri oblasti u kojima je održan referendum o ujedinjenju stigli u Moskvu

Kako prenosi portal Mondo, TAS je preneo pisanje šefa vojno-civilne administracije Hersona Kirila Stremusova koji je na Telegramu objavio da su lideri Donjecka, Luganska, Zaporoške i Hersonske oblasti doputovali u sredu uveče u Moskvu.

Avion sa liderima oslobođenih teritorija sleteo je u Moskvu. Ovo je istorija, ali sa srećnim krajem. Veoma brzo ćemo postati novi subjekti Ruske Federacije. To će postati potpuno drugačija država i potpuno drugačija priča,

On je istakao da su se predstavnici narodnih republika Donjeck i Lugansk i regiona Zaporožje i Herson okupili da donesu istorijsku odluku, i obećao da će o tome govoriti vrlo brzo, i napomenuo da će to biti sasvim druga zemlja i sasvim druga priča.

Podsetimo, u Donjecku, Lugansku, Zaporožju i Hersonu od 23. do 27. septembra su održani referendumi o pripajanju Rusiji i prema podacima lokalnih vlasti velika većina građana je podržala izdvajanje iz Ukrajine. Ukrajina, Evropska unija i Sjedinjene Države su unapred saopštili da su ti referendumi nezakoniti i da ih neće priznati.

pročitajte još

UMRO KULIO 😞

Autor: Mondo.rs

#DNR

#EU

#Herson

#LNR

#Moskva

#Ruska Federacija

#SAD

#Ukrajina

#Vladimir Putin

#Zaporožje

#rat

#referendum

#rusija

#sastanak dolazak

#ujedinjenje