Putin je na sastanku sa liderom Kine rekao da je sada zadatak da se obezbedi jačanje ŠOS kao platforme za konstruktivnu saradnju

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Samarkand na samit Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), a na marginama tog događaja sastaje se sa liderima zemalja-članica ove organizacije.

Putin je na sastanku sa liderom Kine rekao da je sada zadatak da se obezbedi jačanje ŠOS kao platforme za konstruktivnu saradnju.

Na početku sastanka, Putin je rekao da Rusija osuđuje provokacije SAD i njihovih satelita u Tajvanskom moreuzu i čvrsto se pridržava principa jedne Kine.Ruski lider je dodao i da visoko ceni uravnoteženi stav Kine o ukrajinskoj krizi.

Predsednik Rusije ocenio je tokom sastanka s kineskim liderom da su pokušaji da se stvori jednopolarni svet u poslednje vreme poprimili obrise nakaznosti.

- Pokušaji stvaranja jednopolarnog sveta poprimili su u poslednje vreme apsolutno nakazne obrise i apsolutno su neprihvatljivi za ogromnu većinu država na planeti - rekao je Putin tokom sastanka održanog na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) koja se održava u uzbekistanskom gradu Samarkandu.

Autor: redportal.rs

#Samarkand

#Si Đinping

#putin

#sastanak

#ŠOS