Administracija SAD veruje da se ruska vojska suočava sa teškim nedostatkom vojnika i da je trenutno u trci za dopunom ljudstva na svim nivoima

Kako je zvaničnik vlade SAD izjavio:

Ruska vojska trenutno pati od akutnog i dramatičnog nedostatka ljudstva na svim frontovima u Ukrajini. Verujemo da je rusko ministarstvo odbrane trenutno u potrazi za što više vojnika po ugovoru da bi nadoknadilo nedostatke - uljučujući i vršenje pritiska na ranjene da se vrate na front, prikupljanje ličnih podataka od strane privatnih kompanija o civilnim korisnicima, kao i plaćanjem bonusa regrutovanim početnicima.

Analiza SAD je bazirana prema poslednjim obaveštajnim podacima koji su deklasifikovani.

Pored navedenog, obaveštajni podaci ukazuju da se ruska armija sprema da započne regrutaciju kriminalaca u Ukrajini u zamenu za zakonska oslobađanja krivice ili finansijske kompenzacije.

Prošle nedelje ruski predsednik Vladimir Putin naredio je brojčano povećanje ruske armije za 137.000 ljudi, iako nije poznato na koji način će rusko ministarstvo odbrane uspeti da dostigne tu cifru.

Pentagon je ranije prošlog meseca objavio procenu da je u ratu u Ukrajini do sada poginulo i ranjeno preko 80.000 ruskih vojnika.

Autor: redportal.rs

#Donbas

#Ljudstvo

#NATO

#SAD

#Ukrajina

#front

#nedostatak

#rat

#regrutacija

#rusija